Receptet har vi hämtat från Allas 10/08. Små ändringar gjorde vi, egen bild.
200 g digestivekex
75 g smör
100 g choklad (vi använde mjölkchoklad)
3 msk smör
2 msk starkt kaffe
4 dl vispgrädde
¾ dl socker
400 g Philadelphiaost
7 msk Bailey´s likör (vi tog lite mera)
7 st gelatinblad
Mixa kex och blanda med smält smör. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, och ställ in i kylen. Smält choklad och smör i vattenbad. Rör ner kaffet. Bred ut chokladkrämen över digestivebottnen. Vispa grädden och tillsätt socker och Philadelphiaost. Tillsätt Bailey´s och blanda väl. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 min. Krama ur dem och smält dem långsamt i en kastrull med lite vatten. Häll ner gelatinet i en fin stråle i smeten och rör runt ordentligt. Häll upp smeten i formen och ställ i kylen, minst 1 tim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar