söndag 1 januari 2017

Pannacotta med limemarinerade bär

Den här efterrätten bjöd vi på på nyårsafton. Det är en efterrätt som alla i familjen älskar (förutom lillebror). Vi har utgått från ett recept på matklubben.se men jag har ändrat på det, egen bild.


För 4 personer:

Pannacotta:
4 dl vispgrädde
½ dl socker
1 st vaniljstång
2 gelatinblad

Limemarinerade bär:
¾ dl socker
2 st lime (rivet skal + saft)
3 dl blåbär och jordgubbar

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med fröna, vaniljstången och sockret. Ta bort den urskrapade vaniljstången. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur vattnet då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsskålar och låt stå kallt tills pannacottan stelnat.

Blanda rivet limeskal och socker med bären och pressa över limesaften. Ställ i kylen, Lägg ovanpå den stelnade pannacottan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar