fredag 19 februari 2016

Skinkpaj med brie och nötter

Bland annat denna paj bjöd vi på på ett "vuxenkalas". Receptet är hämtat från en Allas-tidning (47/10).

Skinkpaj med brie och nötter, 4-8 port.

100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g rökt skinka
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
3 ägg
2 tsk dijonsenap
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk torkad rosmarin eller 1 msk hackad färsk
1 tsk salt
2 dl riven ost
1 finhackat äpple

Garnering:
parmaskinka eller skivad rökt skinka
äppelklyftor
brieost
rosmarinkvistar
grovhackade hasselnötter

1. Blanda degen till pajskalet i en matberedare. Klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med degen, ställ kallt 20 min.
2. Picka pajbottnen med en gaffel och grädda ca 15 min i 200 grader.
3. Skär skinkan i småbitar.
4. Vispa samman crème fraiche, mjölk, ägg, senap, kryddor och salt.
5. Strö osten i bottnen av pajskalet, sedan skinka och äpple.
6. Häll över äggsmeten och grädda ca 35 minuter.
7. Garnera

Servera med sallad




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar